Wśród finalistów konkursu znalazł się Eugeniusz Maksimczyk, który w doskonałym stylu zaprezentował się podczas serii konkurencji wszechstronnie sprawdzających barmańskie umiejętności. By zostać jednym z pięciu zwycięzców finału regionalnego barman z „Hospudki” musiał perfekcyjnie zaserwować piwo Pilsner Urquell na jeden z trzech czeskich sposobów, prawidłowo rozpoznać piwa w tzw. ślepym teście, a także wykazać się wiedzą merytoryczną na temat złotego trunku.
Po zliczeniu ocen jury nie miało wątpliwości, że Eugeniusz Maksimczyk to jeden z pięciu najlepszych barmanów z regionu, którzy zmierzą się w kolejnym etapie konkursu.
- Jako barman pracuję dwa lata i mam nadzieję, że sprawdzam się nalewając ludziom piwo. Swoim gościom polecam piwo Pilsner Urquell, które w zależności od sposobu nalania może różnie smakować. Najbardziej polecam Hladinkę, który jest najbardziej czeskim sposobem serwowania piwa - powiedział Eugeniusz Maksimczyk, jeden ze zwycięzców regionalnych eliminacji.
Najlepsza piątka z regionu będzie walczyła o miano mistrza barmaństwa w wielkim finale, który odbędzie się we wrześniu w Warszawie.
Zofia Zborowska i Andrzej Wrona znów zostali rodzicami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?