Zapiekanka z brokułem i kalafiorem
Makaron - najlepiej pełnoziarnisty, ale może być biały - jak kto lubi - gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy oliwką. W drugim garnku parzymy umytego i rozdrobnionego na różyczki kalafiora, w trzecim - brokuł.
Odlewamy wodę. Wkładamy do żaroodpornego naczynia. Przygotowujemy sos beszamelowy, w którym topimy ser żółty - tłusty. Doprawiamy do smaku oregano i gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Zalewamy.
Pieczemy 20 minut w temp 200 st. C.
Zapiekanka z brokułem i kalafiorem może być podana jeśli lubicie - również z parmezanem.
Mniam - życzymy smacznego.
Pomeczowe wypowiedzi po meczu Włókniarz - Sparta
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?