Wybierz region

Wybierz miasto

    Pierogarnia

    5Miejsce 3306 głosów Pierogarnia

    Pierogarnia
    al. Piastów 53
    tel. 503 160 740
    godziny otwarcia:
    od poniedziałku do piątku: 10.00 – 18.00
    w soboty: 10.00 – 16.00


    Pierogi, takie jak lubisz

    W Pierogarni przy al. Piastów 53 możesz zamówić pierogi w swoim ulubionym smaku. Do wyboru są nie tylko te tradycyjne czyli ruskie albo z kapustą i grzybami. Tu tworzone są nawet pierogi bezglutenowe, z borówkami czy z mąki pełnoziarnistej.

    To miejsce znają najwięksi miłośnicy pierogów. W menu znajdziemy m.in. pierogi ze szpinakiem i serem, z mięsem, z kurczakiem, z jagodami, ze szpinakiem i fetą czy z serem i pieczarkami. Sezonowo pojawiają się też pierogi z wybranymi owocami np. z jagodami, malinami, borówkami czy truskawkami. Godne uwagi są pierogi po lubelsku, wypełnione pysznym farszem z kaszy gryczanej, twarogu, cebulki i mięty. Jeśli jednak wolisz inny smak – z powodzeniem go tu zamówisz.

    - W menu oferujemy kilkanaście różnych smaków pierogów, ale tworzymy też inne na indywidualne życzenie klienta – mówi Paweł Wawrowski, właściciel lokalu. - Przygotowywaliśmy już pierogi z mąki pełnoziarnistej, a nawet pierogi bezglutenowe. Klient może też wybrać farsz jakim chce wypełnić pierogi. Dla nas nie ma rzeczy niemożliwych.

    Co ważne, w Pierograrni przy al. Piastów 53, pierogi wyrabiane są ręcznie, na miejscu, z wysokiej jakości składników. Nie ma więc mowy o mrożonkach czy sztucznych dodatkach.

    - Każdego dnia rano wyrabiamy ciasto i farsze. Dzięki temu nasze pierogi są takie świeże i smaczne – mówi pan Paweł. - Przywiązujemy ogromną uwagę do wysokiej jakości produktów. Smak naszych pierogów jest bowiem dla nich najlepszą reklamą.

    Pierogi możemy zamówić gotowane lub przysmażone na patelni. Wybraną ilość możemy zjeść w lokalu lub zamówić na wynos. W pierwszej wersji za 6 pierogów (porcja waży ok. pół kilograma) zapłacimy 8 zł. Jeśli zamówimy pierogi na wynos za kilogram zapłacimy od 20 do 24 zł. W menu nie brakuje także barszczu, kołdunów, uszek i zimnych napojów. Na zamówienie tworzone są także pyszne krokiety.

    - Pierogi rozchodzą się u nas błyskawicznie – mówi pan Paweł - Mamy już wielu stałych klientów. Regularnie nasze pierogi wozimy też za granicę np. do polskich sklepów w Anglii czy do Niemiec. Bardzo nas cieszy, że grono naszych klientów stale rośnie. To dla nas najlepszy znak, że pierogi smakują naszym gościom.

    Aktualne informacje o Pierogarnii znaleźć można na jej profilu na Facebook'u.

    Ostatnie plebiscyty

    Plebiscyt wygrany przez

    Inne kandydatury

    zobacz wszystkie »