Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

MM Trendy. #Kulinaria: Z wizytą w Tokyo

reklama
Zamknij oczy i skosztuj japońskiego arcydzieła, komponującego się w doskonałą całość na twoim talerzu. Pozwól myślom uciec w stronę dalekowschodniej krainy. Niech zapach kwitnących kwiatów wiśni otuli twoje zmysły, a pierwszy kęs powoli rozpłynie się w ustach. Czujesz to? Właśnie tak smakuje serce Japonii. Właśnie tak poczujesz się w Tokyo Sushi'n'Grill.

Jeśli nadal wahasz się, czy kuchnia japońska leży na drodze twojej kulinarnej wycieczki, odrzuć wszelkie wątpliwości. To przystanek konieczny. Szacunek do jedzenia to pierwsze czego nauczymy się podczas ceremonii posiłku. Dania serwowane przez Kurosaki -sana, Sushi Mastera restauracji Tokyo Sushi'n'Grill są czymś więcej niż tylko jedzeniem. Każdy składnik nim trafi na talerz musi przejść przez jego ręce. Dzięki temu ziarenka ryżu, kawałki mięsa czy ryb stanowią spójną opowieść. Nie bez powodu, lokal został uznany za jedną z najlepszych japońskich restauracji w Europie. Stali bywalcy przyjeżdżają tu specjalnie z Berlina, a rodowici Japończycy przychodzą poczuć smak dzieciństwa. Spotkamy tu m.in. zawodników Pogoni Szczecin, Takafumi Akahoshi i Takuya Murayama. Słyszeliśmy jak mówili, że nawet w ich rodzinnych stronach trudno o tak pyszne dania.

Dokładnie wiemy, co jemy. Kucharz przyrządzi sushi na naszych oczach, w przypadku pytań chętnie udzieli odpowiedzi. Pamiętajmy też, że Japonia to nie tylko sushi. Yakimono grill oczaruje każdego kto poszukuje nowych doznań lub od ryby woli mięso. Kaczka, wieprzowina, wołowina ewentualnie kurczak do tego smażony ryż i zupa miso. Sposób jedzenia nieco się różni, nie ma podziału na pierwsze i drugie danie. Wszystko zjadamy pałeczkami. Nigdy ich nie używaliście? To nic trudnego, szybko się nauczycie. Jeśli jednak czujecie się skrępowani, kelner poda sztućce. Jedzenie musi być przygodą, a Tokyo Sushi'n'Grill na pewno nam ją zapewni.

Tradycyjna receptura i pasja Master Chefów skrywają tajemnicę doskonałego smaku. Żeby jeszcze bardziej spotęgować waszą ciekawość zdradzimy, że ryby są zamawiane, aż z Bremen, a rzadko spotykane na polskich talerzach wołowina kobe oraz tuńczyk błękitnopłetwy, docierają prosto z Japonii. Nie, nie są mrożone. Dla Japończyków najważniejsza jest świeżość produktów. Mieszkańcy kraju kwitnącej wiśni preferują produkty w momencie ich najwyższej jakości. Podstawowa zasada kuchni dalekowschodniej koncentruje się na naturalnym pochodzeniu produktu. Właśnie dlatego japońskie smaki uznano za najzdrowsze na świecie. Kucharze Tokyo Sushi'n'Grill długo nie będą musieli was do tego przekonywać.

Widzę, że już się nie wahasz. Wsiadaj więc w samochód i obierz kierunek na szczecińską starówkę. Lunch, obiad, kolacja, nie ważne który z tych posiłków wybierzesz. Każdy z nich do doskonała okazja na między kontynentalną podróż kulinarną. Stolik przy oknie, w głębi lokalu lub w słonecznym ogródku - kelner przygotuje wybrane miejsce. Team Tokyo Sushi'n'grill przybył do Szczecina z różnych stron świata i tylko czeka, by zaprezentować ci swoje umiejętności.

Lokal jest częścią sieci Exotic Restaurants. Sąsiaduje z smakami Tajlandii skrytymi w Buddha Thai & Fusion Restaurant. Jak widzisz nie musisz opuszczać miasta, by rozsmakować się w dalekowschodniej egzotyce. Tym czasem, weź do ręki menu i wybierz swoje nowe ulubione danie. Smacznego!

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto