Zeszłoroczna edycja festiwalu, która przyciągnęła tłumy miłośników czekolady na opolski rynek, przerosła oczekiwania organizatorów i stała się ważnym wydarzeniem w kalendarzu kulturalnym miasta.
Magdalena Fiszer-Rębisz podkreśla, że festiwal nie tylko zyskuje popularność, ale także wpisuje się w historię Opola, znanego dotychczas głównie z festiwalu polskiej piosenki.
- Jednak główną atrakcją Festiwalu Czekolady i Słodkości są bez wątpienia wystawcy, którzy prezentują swoje wyroby – tłumaczy Magdalena Fiszer-Rębisz.
Czekolada to nie tylko rozkosz dla podniebienia, ale także zdrowa przekąska.
- Gorzka czekolada to skarbnica magnezu i żelaza, co czyni ją nie tylko pyszną, ale i wartościową. Jednak, jak zawsze, klucz tkwi w umiarkowaniu. Drobny kawałek gorzkiej czekolady może dostarczyć energii i poprawić nastrój dzięki wyzwalaniu hormonu szczęścia – podkreśla Magdalena Fiszer-Rębisz.
Na Festiwalu Czekolady i Słodkości można nie tylko rozkoszować się czekoladą, ale także degustować słodycze z różnych regionów Polski i świata, a także wyjątkowe wina i przepyszne ciasta. To miejsce, gdzie smakosze znajdą coś dla siebie.
Festiwal Czekolady i Słodkości w Opolu to wyjątkowa okazja, by zanurzyć się w świecie czekolady i słodkości, odkryć nowe smaki, spotkać się z producentami i cieszyć się unikalnymi doświadczeniami kulinarnymi.
Festiwal Czekolady odbywa się na opolskim Rynku:
Sałatka z młodych ziemniaków. Idealna do dań z grilla
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?