Obok Rocker Clubu oraz Lulu od wtorku będzie czynny kolejny lokal – Nowy Browar.
Właściciele przez 4 lata przygotowywali to miejsce. Na ponad 1 000 m2 powierzchni znalazła się warzelnia piwa, duża sala restauracyjna, zjeść śniadanie, obiad i kolację, oraz mniejsza, typowo pubowa, gdzie napijemy się świeżego, niepasteryzowanego piwa.
- Chcielibyśmy aby to była dzienna restauracja dla każdego – mówi Rafał Kaczmarek, współwłaściciel Nowego Browaru. - Ceny będą przystępne dla każdego. Bo za danie główne zapłacimy około 13 zł, a np. za żurek staropolski 8 zł.
Największą atrakcją w Nowym Browarze będzie właśnie warzelnie piwa. Otwarta i dostępna dla każdego kto przyjdzie do lokalu. Cały sprzęt znajduje się za przeszklonymi drzwiami i w dużym patio, które jest jednocześnie barem.
- Pokazujemy w jaki sposób kiedyś powstawało piwo – mówi współwłaściciel. - Produkujemy piwo dolnej fermentacji. Oznacza to, że to piwa ważone ze słodów jęczmiennych, to są lagery i pilsnery. Będziemy mieć również piwo pszeniczne.
Pieczę nad produkcją piwa będzie sprawował Michał Grossmann.
Nowy Browar Szczecin zostanie otwarty we wtorek, o godzinie 12. Później lokal będzie otwierany codziennie od godziny 9. Lokal mieści się przy ulicy Partyzantów 2.
Przykładowe ceny: litrowe piwo 13 zł, karkówka z pieczonym ziemniakiem 12,90 zł, kwaśnica z żebrem 7,5 zł, bigos staropolski 9 zł.
Zobacz również:
Wideo: Wyszak - Browar Rodzinny
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?