Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepsze gofry: puszyste i delikatne

red
Przepisów na dobre gofry szukałam bardzo długo. I praktycznie się poddałam. Stwierdziłam, że skoro nie mam dobrej gofrownicy, to nie uda mi się zrobić takich gofrów, jakie z wielką chęcią pożeram będąc nad morzem… Aż do tego przepisu.

Gwarantuję, że gofry, które kryją się pod tym przepisem są znakomite, najlepsze na gorąco, prosto z gofrownicy, z dżemem, świeżymi malinami i bitą śmietaną, a do tego jeszcze polane syropem klonowym.

Składniki na około 12 gofrów:

3 szklanki mąki orkiszowej (typ 630),

3 szklanki mleka,

2 łyżeczki proszku do pieczenia,

szczypta soli,

ksylitol do smaku (4 łyżki),

1/3 szklanki nierafinowanego rozpuszczonego oleju kokosowego,

3 jajka

Ubij białka w oddzielnej miseczce. Resztę składników wymieszaj w robocie kuchennym, na koniec wymieszaj łyżką dobrze ubite białka. To one nadają gofrom puszystość i delikatność. Piecz w gofrownicy przez około 5 minut do zezłocenia. Smacznego!

Zobacz też:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto