Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Muffinki czekoladowe z nadzieniem pomarańczowym

red
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku, oczywiście z drobnym „ulepszeniem” lub zmianą po prostu, bo kto zna Latuszka, ten wie, że zawsze musi coś pozmieniać. :) Wypiek z lata, babeczki rozeszły się w pięć minut, dzieci je wprost uwielbiały, a mym dzieciom kulinarnie bardzo ciężko dogodzić, niestety.

Składniki na 12 muffinek:

3 szklanki mąki pszennej,

1,5 szklanki cukru trzcinowego,

3/4 szklanki kakao,

2 łyżeczki sody oczyszczonej,

1/2 łyżeczki soli,

1 szklanka wody,

1 szklanka jogurtu greckiego,

2/3 szklanki oleju,

2 łyżki octu winnego,

tabliczka gorzkiej czekolady o pomarańczowym aromacie

Przygotowanie:

1. Oddzielnie wymieszaj mokre i suche składniki (bez czekolady), a następnie połącz wszystko razem do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Papilotki wypełnij ciastem do 2/3 ich wysokości. W każdą papilotkę wepchnij po 2 kostki gorzkiej pomarańczowej czekolady.

3. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka.

4. Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto