Wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week tym razem upłynie pod hasłem „Emocje na talerzach!”.
Chcąc jak najlepiej zrealizować ideę wydarzenia, szefowie kuchni ze Szczecina w swoich restauracjach przygotują specjalne trzydaniowe menu degustacyjne składające się z: przystawki, dania głównego i deseru. Wszystko to w festiwalowej cenie 39 zł od osoby.
Udział w akcji biorą zarówno dobrze znane restauracje, jak i mniejsze, rodzinnie prowadzone lokale z autorską kuchnią.
Jak wziąć udział?
Formuła wydarzenia jest już dobrze znana szczecinianom, gdyż jest to trzecie odsłona festiwalu Restaurant Week w naszym mieście. Goście za pośrednictwem strony: www.restaurantweek.pl będą mogli zarezerwować stolik i wybrać menu. Chcąc być na bieżąco, warto założyć konto gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach, i dostęp do wszelkich aktualności. Wydarzenie rusza 21 kwietnia i potrwa do końca miesiąca. Zjeść będzie można m.in. w Izumi Sushi, Konstelacji czy też Niebie.
Kochamy jeść poza domem
- W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty - mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week.
W ramach wydarzenia odbędzie się również szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom i towarzyskości, która sprawia, że wspólnie cieszymy się restauracyjnym doświadczeniem.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?