Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Buena Pinta, czyli nowa knajpa z tapas w Szczecinie [zdjęcia]

red
Żeberka w miodzie z puree z kwaśnych jabłek, pierś kaczki z kremem ziemniaczanym czy sałata cezar, a także tapas bar z przekąskami w stylu hiszpańskim – to kuchnia, jakiej zasmakować mogą szczecinianie w nowej restauracji Buena Pinta. Otwarcie w najbliższy piątek.

- Oprócz dań restauracyjnych wprowadziliśmy również tapas bar, w którym proponujemy przekąski z kuchni Półwyspu Iberyjskiego - m.in. tortillę de patatas czy patatas bravas z sosem alioli – mówi Natalia Ziętara, menedżerka restauracji.

Iberyjski akcent wprowadzono również do karty drinków i napojów - m.in. hiszpańskie i portugalskie wina czy kawę Cafe Saula Delicatto będącą mieszanką arabiki z robustą z domieszką ziaren torrefacto prażonych na sposób hiszpański. W ofercie znalazły się również różnorodne lemoniady własnej produkcji (np. ananasowa z pietruszką czy meloniada) oraz rozmaite herbaty.

Oficjalne otwarcie restauracji odbędzie się w najbliższy piątek (24.02), lokal będzie czynny codziennie w godz. 12.00-22.00. Z okazji rozpoczęcia działalności przez pierwsze dwa dni (piątek i sobota) do każdego zamówionego posiłku goście otrzymają darmowy poczęstunek w postaci tortilli de patatas. Buena Pinta mieści się przy ul. Śląskiej 12.

Zobacz także: Filharmonia wydała rodzinną grę planszową

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto